Aiempia töitä / My earlier sewing work

Tällä sivulla on kuvia ja kuvauksia ennen blogin aloittamista ompelemistani vaatteista. Uusimmat, syksyn 2012 jälkeen tehdyt työt esittelen pääsivulla.

// There are some photos and presentations of my sewing work in this tab. I made these pieces before starting the blog. The newest pieces, made after the autumn of 2012, are presented in the main page.


Takkeja / Jackets


Tämä on ensimmäinen ompelemani takki. Tein sen muutama vuosi sitten välikausitakiksi ja olen pitänyt sitä niin paljon, että vuori on jo puhki. Pidän erityisesti tikkikankaan ruusumaisesta tikkauksesta ja takin luonnonvalkeasta väristä. Kankaat ostin Eurokankaasta ja kaavat löytyvät Suuresta Käsityölehdestä 3/2006. Yksityiskohdat (taskunsuiden lenkit, hihojen tampit) on lisätty itse.

//  This is the first jacket I have ever made. It was made a few years ago of stitched fabric which has a rose-like pattern. I have worn it quite a lot.
Villakangastakki, johon halusin vetoketjun sivuun ja pystykauluksen. Muokkasin kaavoja itse ja ompelin vetoketjua näin paksuun kankaaseen ensimmäistä kertaa, mutta onneksi kauluksen pienet virheet peittyvät aina huivilla.

Kankaat Eurokankaasta, kaavat muokattu SKL 9/2001 kipparitakin kaavoista. Ompelin tämän syksyllä 2011.

//  Wool jacket which has a zipper and an upright collar. I modified the pattern from a Finnish magazine. Sewing the zipper wasn't easy, but luckily the small flaws can be covered with a scarf.
 

Marimekon Kalevan kutsu -puuvillakankaasta ommeltu toppatakki. (Muistinhan kuosin nimen oikein?) Takissa on valmis tikkivuori, jossa oli vanu kiinni jo ostettaessa. Tämä ei ole aivan kovimpien pakkasten takki, mutta lämmin talvitakki kuitenkin. Tein tähänkin pystykauluksen, joka onnistui hyvin. Kaavat ovat jälleen Suuresta Käsityölehdestä, jonka numeroa en ole laittanut muistiin, mutta lisään sen, jos se tulee jossain vastaan. Materiaalit maksoivat noin 70 euroa, vaikka Marimekon puuvillakangas onkin aika kallista (noin 25 euroa/metri). Sisustuskankaastakin saa siis vaatteita, jotka kestävät. =)

//  This jacket is made of Marimekko's cotton fabric called Kalevan kutsu. The fabric is actually meant for decoration, but I successfully made a padded winter jacket of it. =)
Ohuesta villakankaasta tehty raglanhihainen takki.

//  A thin jacket with raglan sleeves made of wool.

Joustava villaneulostakki/-jakku, jossa on trikoovuori. Tähän takkiin neuloin itse helmaan hieman resoria. Valmista neuloskangasta voi yhdistää omaan neuleeseen, joten koko takkia ei tarvitse neuloa itse.

//   A strech wool knitwear jacket with a tricot lining. I knitted the hem myself.
Mekkoja / Dresses
Tein tämän satiinimekon muutama vuosi sitten ilman kaavoja. Kankaat Eurokankaasta. 

//   Satin-dress that I made a few years ago without pattern.


Jännästä, kuviollisesta trikoosta tehty raglanhihainen tunika, jossa on edessä nappilista ja hihansuissa sekä pääntiessä leveä musta trikookaistale.

//  The fabric of this piece has an exciting pattern. This is a dress with raglan sleeves and buttons in front.


Tämä tunika on tehty trikoosta Moda-lehden 3/2008 kaavoilla. Tunikassa on rypytys rinnan päällä. Helmassa on kuminauha.

//   This dress is made of jersey. It has some folding on chest and a hem with rubber band.

Tähän neulosmekkoon olen muokannut avoinaisen selän ja lisännyt nyörejä. Kaava on muokattu venepääntiepaidan kaavoista, joista tein vaaleansinisen pitsipaidankin (blogiarkistossa: tammikuu 2013).

//   This dress is made of knitted fabric and has an open back and some strings as a detail. 

Rypytetystä, joustavasta kankaasta tehty yksiolkaiminen juhlamekko, jossa on satiiniyksityiskohtia. Helma on leikattu vinoon. Pidin tätä mekkoa, kun olin yhdeksännellä kuulla raskaana.

//   This dress is made on wrinkled fabric. It has white satin details and an oblique hem. I wore this when I was 9 months breknant.


Hieman hohtavasta trikoosta tehty yksihihainen toppi, jossa on paljetteja olkapäällä.

//   A one-sleeved top with sequins. It's made of shimmering tricot fabric.
Kuviollisesta trikoosta tehtyjä t-paitoja.

//   T-shirts made of patterned tricot.
Trikootunika, jossa on valenapitus edessä ja kuminauha helmassa.

//   A dress-like tricot shirt with fake buttons in front and a hem with rubber band.

2 kommenttia:

  1. Hienoja ompeluksia kaikki! Mistä kaavat ja kangas tuohon turkoosiin tunikaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset! Muistaakseni turkoosin tunikan kaavat on muokattu SK 10/2006 s. 63 tunikasta, valenapituksen, kuminauhan ja hihansuut taisin lisätä siihen itse. Trikoon ostopaikkaa en muista. Jos muistan oikein, kaava on äitiysmallia mutta menee hyvin vähän kavennettuna tuollaisena hieman pussimaisena ei-äitiystunikanakin. ;-)

      Poista