sunnuntai 24. elokuuta 2014

Raitahuppari miehelle // Men's striped hoodie


Ompelin miehelle hupparin leveäraitaisesta neuloksesta, jonka tilasin Pehemiältä jo viime talvena. Punainen väri sopi piristämään sitä, joten tein huppariin kirkkaanpunaisen hupun vuorin, alavarat ja muut yksityiskohdat. 

Kangasta oli vain noin 140 cm, ja se oli vaakaraitaista, mutta en saanut leikattua siitä langansuuntaan miehen hupparia, joten leikkasin etu- ja takakappaleet sekä hihat täysvinoon ja taskut vaakaraitaisiksi. Tämä muistuttaa hieman aiemmin tekemääni Marimekon Sullemulle-takin "kopiota". Langansuuntaa vasten leikkaamisesta ei ollut muuta haittaa kuin se, että jouduin syöttämään kangasta todella paljon ommellessani vetoketjua. 

Kaava on Joka tyypin kaavakirja 2:sta (unisex-kaava, koko S), mutta kavensin siitä hihoja ainakin 4 cm kummaltakin puolelta, ja sivusaumoistakin lähti noin 2 cm. Aika leveä kaava siis oli, mutta tällä muokatulla kaavalla voinkin nyt tehdä miehen hupparit jatkossa. Lisäksi muutin hupun kolmeosaiseksi kirjan ohjeella ja lisäsin siihen kaulusta, jotta pääntie nousee ylemmäs kaulalle.

// The pattern for this hoodie is from a Finnish pattern book. The fabric is knitted cotton. The idea for the pockets and turning the stripes on different direction is from a parka here: Marimekko's Sullemulle-parka
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti