lauantai 21. helmikuuta 2015

Topattu parkatakki miehelle // Padded men's parka

Huh, tämän projektin valmistumisesta ja onnistumisesta en ollut lainkaan varma, mutta siinä se nyt on: miehen talvitakki, joka kelpaa ihan käyttöön asti.

Kaava löytyi viime vuoden lopun Burdasta, muistaakseni 10/2014 (tarkistan numeron myöhemmin). Alkuperäisohjeessa takissa ei ollut vuoria, pelkät alavarat, joten suuri kiitos Tosimummolle tästä vuorillisen, hupullisen takin ompeluohjeesta, jonka avulla sain takin koottua siististi. Ihanaa, että jotkut bloggarit jaksavat nähdä noin paljon vaivaa muita ompelijoita auttaakseen. =)

Materiaalina on tummansininen ensteks, sillä Eurokankaan valikoimista ei löytynyt muuta sopivaa (suhteellisen rypistymätöntä ja vettä hylkivää) takkikangasta. Kangas näyttää muuten kuvissa paljon kirkkaamman siniseltä kuin livenä. Vuorivanuna on Kangastukusta tilattu thermo-vanu ja vuorikankaana luonnonvalkea tikattu vanuvuori. Alavarat ja hupun sisus sekä taskuläppien sisukset ym. ovat raidallista puuvillaa. Muuttelin joitakin alkuperäisohjeen yksityiskohtia, kuten helman pituutta ja rintataskun paikkaa sekä lisäsin kiristysnyörin huppuun. Myös applikoitu tähtikuvio on lisätty taskun päälle itse.

Tässäpä lopputulos:
P. S. Blogipostaustauko johtuu siitä, että olen ommellut lähinnä perustrikoita, joita en päivitä tänne blogiin, sillä niistä tuskin on kenellekään iloa. Postauksia on kuitenkin tulossa lähiviikkoina lisää.

// A padded parka for my husband was quite a long project but now it's finished! The pattern is from Burda Style Finland issue 10/2014, and of course I restyled it a bit by adding and removing some details. 

2 kommenttia:

  1. Aivan upeita töitä sulla!! Eksyin sattumoisin tänne jollain Google-haulla ja jäin ihastelemaan tekemiäsi vaatteita. Selasin siinä sitten koko blogin läpi ja pistin monta ideaa korvan taakse. Kiitos inspiraatiosta ja ihanan värikkäiden vaatteiden jakamisesta! Tänne tulen uudestaankin!

    VastaaPoista
  2. Kiitos paljon! Tosi kiva kuulla, että olet saanut ideoita täältä. =)

    VastaaPoista