sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Marianne-trikoomekko // Red and white jersey dressMuinoin ostettu lempitrikoomekkoni oli jo väriltään kulahtanut ja muutenkin loppuun käytetty, joten tein uuden samanmallisen - tosin erivärisen ja tietenkin laadukkaammasta materiaalista. Purin alkuperäisen mekon ja piirsin sen mukaan helman kaavat, yläosassa käytin trikookaavaa, jota käytän lähes aina omissa trikoopaidoissani ja -mekoissani.

Minulla sattui olemaan vain metri punaista trikoota ja hieman puna-valkeaa raidallista trikoota, joten laitoin taskuihin ja takakappaleen keskelle "Marianne-raitoja". Takakappaleen raidallinen kangas on rypytetty sivukappaleiden väliin, ja ajattelinkin tehdä lapselleni samaan tyyliin trikoopaidan pienistä trikoopaloista, joista ei enää tule kokonaisia etu- ja takakappaleita.

Tämä mekko syntyi aikamoisen rimakauhun voittamisen jälkeen, mutta suunnittelua ja mallailemista vaatineet helma ja taskut onnistuivat lopulta yli odotusten.

// This dress is made using my old, worn-out favourite jersey dress as a pattern. I was a bit afraid that I can't make similar dress but luckily this dress is as good as the old one. Or even better because it's self made and better fabric. 

2 kommenttia:

  1. Aivan ihana! :) Taskut ja takaosa, niin ihanat yksityiskohdat. Trikoomekot on parhaita vaatteita, koska ne on niin käytännöllisiä ja helppo yhdistää legginseihin tai sukkiksiin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset, joskus kankaan vähyys on hyväkin juttu. ;-) Aivan totta - mä oon tehny näitä jo tosi monta, ja kaikki ovat kyllä kovassa käytössä. =)

      Poista