lauantai 4. tammikuuta 2014

Ornamenttipaitis luottokaavoilla // Blouse with ornament patternYritin painaa itse kaksiväristä ornamenttikuviota tähän paitaan, mutta kyllä täytyy sanoa, että kankaanpainanta ei edelleenkään taida olla minua varten. Kuvio on kaukaa katsottuna ihan ok, joten pidän tätä paitaa varmasti päällä, mutta ruskea väri on epätasaisesti levittynyt ja hopea painoväri levisi joistakin kohdista kuvion ulkopuolelle. Olen joutunut aina painamisen jälkeen vielä siistimään kuviota siveltimellä, joten jotain vikaa käyttämässäni "vaahtomuovituputtelutekniikassa" täytyy olla. Otan vinkkejä painamiseen mieluusti vastaan, sillä en ole ehtinyt perehtyä aiheeseen vielä kovin paljon.

Paita on joustavaa paitapuseropuuvillaa, ja etu- sekä takakappaleet tein kaksinkertaisesta kankaasta, ettei paidasta näy läpi. Kaava on muokattu Burdan 12/2012 paidan kaavoista hihoja lyhentämällä ja kaventamalla, ja tämä on ollut paras kaavani joustamattomia, ei-tyköistuvia yläosia ommellessani. Olen tehnyt tällä kaavalla myös toisen, alla olevan paidan läpikuultavasta, kuvioidusta puuvillasekoitteesta (varmastikin jokin verhokangas...), ja se on ollut luottovaatteeni koko syksyn.

// These blouses are made with Burda Style Finland pattern from issue 12/2012. I printed the ornament pattern myself but it is very difficult for me to get even color when printing myself. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti