keskiviikko 10. syyskuuta 2014

Maalattu sifonkinen hevosmekko // Painted horse dress of chiffon


Ompelin juhlamekon paksusta sifongista, ja se tuntui tylsältä yksivärisenä. Sain ystäväni vanhasta topista idean maalata mekkoon hevoskuvion, jossa on samalla tavalla hyppäävä hevonen toisessa kyljessä. Maalaaminen kesti kauan: ensin maalasin hevosen luonnostelemalla ja sen jälkeen halusin vielä parannella sitä ja tehdä viivoista selkeämmät ja hahmosta paremman, joten jalkojen ja ryntäiden kohdalla vanhat luonnosmaiset viivat näkyvät joistakin kohti, mutta toivottavasti niitä ei heti huomaa, kun mekko on päällä.

Takana mekossa on halkio ja lasisen näköiset napit. Pääntiellä edessä on hieman rypytystä, ja hihansuissa on kuminauhat. Mekossa on vuori, paitsi hihoissa.

Sovelsin jälleen Burdan (12/2012) paitakaavaa, jolla olen tehnyt muitakin yläosia joustamattomista kankaista, muun muassa nämä paitapuserot

// This dress is made of thick chiffon with blouse pattern from Burda Style 12/2012. This is my favourite pattern and I've used it to make several blouses, for example these. The horse is painted with gold and white fabric paint.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti