lauantai 26. tammikuuta 2013

Helppo imetystoppi

Tämän tuunausohjeen ajattelin laittaa tänne muille imetysvaatteita etsiville vinkiksi.

Kaipasin viime syksynä erityisesti hihattomia, pitkänmallisia, rinnan alta poikkileikkauksella auki olevia imetyspaitoja, joita sitten ompelin muutaman neuletakkien ym. alla käytettäväksi. Pienellä vaivalla tavallisesta trikoopaidasta saa imetysversion, joten tässä olisivat ohjeet sellaisen tekoon.

Valitsin omasta kaapistani tuunattavaksi jo paljon käytetyn H&M:n trikoomekon. Imetystopiksi kannattaa valita laadukas trikoo, joka palautuu hyvin venytyksestä. Tähän ohjeeseen tarvitsee pitkänmallisen topin/trikoopaidan, sillä se lyhenee 10-15 cm, kun siihen tehdään imetysaukko.

KUVA 1


KUVA 1: 
Aloitin laittamalla paidan päälleni ja otin mitan hartialta olkasauman kohdalta noin 5 cm rintaliivin kaarituen alapuolelle. Tämä mitta oli minulla 38 cm. Lisäsin mittaan 2 cm päärmevaraa ja merkkasin mitan avulla leikkauskohdan käsiteltävään paitaan.KUVA 2


KUVA 2: 
Leikkasin paidan sivusaumat auki 12 cm merkatun poikkileikkauskohdan yläpuolelle.
KUVA 3


KUVA 3:
Sen jälkeen leikkasin paidan etukappaleen poikki merkatusta kohdasta.


KUVA 4


KUVA 4:
Taitoin päärmeet etuylä- ja etualakappaleen reunaan ja ompelin siksakkaamalla. Taita päärmettä tarpeeksi, jotta trikoo ei ala rullautua. Tässä on tärkeää käyttää hyvin joustavaa ommelta, sillä etuyläkappaleen reunaahan nostetaan imetettäessä.

KUVA 5. 


KUVA 6

KUVA 5:

Ompelin ensin etuyläkappaleen kiinni sivusaumoihin. Venytin kappaleen reunaa hieman, jotta se pysyy ihonmyötäisenä eikä ala repsottaa.


KUVA 6:
Asetin etualakappaleen noin 10 cm yläkappaleen reunan päälle, venytin yläreunaa hieman  ja ompelin senkin paikalleen. Sekä ylä- että alakappaleet voi ommella yhtä aikaa, mutta tämän paidan kangas veti vinoon, joten ompelin ne tässä varmuuden vuoksi erikseen.KUVA 7

KUVA 7:
Purin helman päärmettä etukappaleesta hieman ja ompelin sivusaumat alas asti. Etu- ja takakappaleita yhteen ommellessa kannattaa noudatella takakappaleen reunoja, sillä se mukailee vartalon muotoa. Etualakappaletta on siirretty ylöspäin, joten se on hieman leveämpi kuin takakappale, joten leikkaa ylimääräiset ompelun jälkeen pois.

Viimeiseksi leikkasin takakappaleen sopivan mittaiseksi ja ompelin helman päärmeen. 

Valmis imetystoppi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti