tiistai 22. tammikuuta 2013

Rintakoru kierrätysmateriaaleista


Pidän rintakoruista, koska niillä saa ilmettä joskus tylsältä tuntuviin yksivärisiin vaatteisiin. Tässäpä olisikin helppo ohje eläinaiheisen rintakorun tekoon. Käytin itse pehmeää kierrätysnahkaa ja joustavaa pitsikangasta, mutta nahan tilalla voi käyttää myös kangasta.

Tällaisia eläinsilhuetteja piirsin koruja varten. 

Tarvikkeita, joista tein korun.
Käytin pohjamateriaalina raejuustorasian kantta, josta leikkasin haluamani kokoisen ympyrän. Piirsin sen juomalasin avulla. Sopivan vahvaa muovia saa myös esimerkiksi jogurttipurkkien pohjista sekä margariini- ja tuorejuustorasioista.

Leikkasin nahasta ympyrän, joka on hieman suurempi kuin muovinen ympyrä. Harsin käsin nahkapalan reunoja pitkin vahvalla (nahka)langalla. Kannattaa ommella tarpeeksi kaukaa reunasta, jotta nahka ei repeä kiristettäessä. Kun olin ommellut reunat ympäri, kiristin nahan muoviympyrän päälle. Nahan ei tarvitse peittää ympyrää kiristyspuolelta kokonaan.

Nahkaympyrä kiristettynä muovin ympärille.
Leikkasin nahasta poimut pois, mutta varoin leikkaamasta liian läheltä kiristyslankaa. Näin sain korusta tarpeeksi ohuen. Jos käyttää kangasta, joka ei ole yhtä paksua kuin nahka, voi poimut liimata alustaan, jotta kangas ei purkaudu leikkaamisen vuoksi.


Leikkasin pitsistä niin suuren ympyrän, että se peitti korun myös kiristyspuolelta (hakaneula ommellaan pitsiin kiinni). Huolittelin pitsiympyrän reunat koneella huolellisesti. Sitten harsin pitsiympyrän reunoja pitkin ja kiristin se nahan päälle.Ompelin hakaneula pitsiin tukevasti. Tykkään ommella hakaneulan myös molemmista päistä, jotta se jää lappeelleen eikä koru jää irti kiinnitettäessä sitä vaatteeseen. 


Liimasin lopuksi pitsin päälle nahasta leikatun eläinhahmon ja koru on valmis. Koru on aika iso, sillä laitoin sen villakangastakkia koristamaan, mutta ajattelin tehdä pari pienempääkin versiota sisäkäyttöön.

Valmis koruni. 

1 kommentti:

  1. Hei, en oo muistanu sanoa, että jos jaksat piirrellä jotain kivoja koirafiguureja, niin tämmösetkin kiinnostais minua! ;) Toki tuo heppakin olis hyvä.

    VastaaPoista