sunnuntai 3. tammikuuta 2016

Joululahjat lapsille // Christmas presents for children

Olen ommellut aika paljon syksyllä ja alkutalvesta, mutta blogin päivittäminen on jäänyt valitettavan usein muiden kiireiden jalkoihin. Nyt ehkä voisinkin luvata olla aktiivisempi tänä vuonna tämän bloginkin kanssa. ;-)

Tänä jouluna ompelin vain muutaman lahjan tyttölapsille oman vauvan marraskuisen syntymän vuoksi. Keltaisesta Pehemiältä joskus tilatusta neuloksesta tein jo alkusyksystä kaksi 122 cm neuletakkia Ottobren kaavoilla (lehden numero on valitettavasti jäänyt merkitsemättä muistiin):Lisäksi sisko kaipasi lapselleen "melkein 80-senttisiä vaatteita pidemmillä hihoilla ja lahkeilla", joten ompelin kolme mekkoa 80-senttistä bodyn kaavaa ja kolmet yksiväriset leggingsit 74 cm kaavaa mukaillen. Kamerakangas on vaihtarina saatu college, harmaa trikoo ja pallotrikoo ovat Kangastukusta ja hevoskuvioinen digiprinttikangas on Eurokankaasta. Olen alkanut laittaa kaikkiin ompelemiini lastenvaatteisiin koon ja pesulämpötilan, jotta ne on helppo lajitella ja pestä oikein. Teen laput itse kirjoittamalla kangastussilla puuvillalapulle tiedot ja ompelen kiinni vaatteeseen. Leggingseissä teen tämän aina myös aikuisten vaatteisiin, jotta vaatteen pukija tunnistaa helposti, kummin päin vaate puetaan päälle.
// These are childrens' clothes that I made for Christmas presents. The cardigan pattern is from Ottobre Kids and the others are restyled from a basic diaper shirt pattern. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti