keskiviikko 15. toukokuuta 2013

Kesäinen kukkatunika // Summery flower printed dressTein siskoni pyynnöstä kesätunikan, jonka malli on hieman erikoinen viistoine hihansuineen. Piirsin kaavat siskollani käytössä olevasta tunikasta. Käytin lähikangaskaupasta löytynyttä kevyttä viskoosia, jossa on todella kesäinen kukka- ja perhosprintti. Tunika on itselleni hieman liian iso (koko M), mutta kuvasin sen kuitenkin päälläni, sillä tällainen vaate ei oikein näytä miltään hengarissa.

Takaosa on ommeltu kahdesta palasta, jotka on leikattu väärinpäin langansuuntaan nähden, sillä kuvio salli sen, ja näin kangasta kului 1,2 metriä 1,8 sijaan eikä hukkapaloja jäänyt nimeksikään. Sivusaumoissa helmasta noin 15 cm korkeudelle on kuminauharypytystä. Olkasaumoissa on hauskat "tuuletusaukot", jotka varmasti tropiikissa ovat tarpeen, mutta Suomessa ne ovat lähinnä erikoinen yksityiskohta.

// This dress is made of light viscose and it's for my sister. I drew the pattern from her old dress. It has some interesting details like the "air holes" in the shoulder seem. The back piece is made with two halves, so I could use all of the 1,2 meters piece of fabric. Please notice in the pictures that the size is a bit too big for me (medium).
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti