tiistai 28. toukokuuta 2013

Pitsinen turkoosi kotelomekko // Sheath dress made of laceOmpelin pyynnöstä hihattoman kotelomekon turkoosista pitsistä. Kaava on Moda-lehdestä, mutta valitettavasti en ottanut numeroa ylös ennen lehden palautusta kirjastoon. Otin kaavojen piirtämisen jälkeen ompeluohjeesta valokuvan, joten voin tehdä saman mekon uudelleenkin, sillä se oli omaa kokoani ja istui minullekin hyvin. Kankaat ovat Eurokankaasta.

Mekossa on päällyskankaana joustavaa pitsiä, ja sen alle on ommeltu turkoosia vuorikangasta. Lisäksi mekossa on erillinen vuori. Pitsi on ommeltu ennen saumojen ompelua "ensimmäiseen vuoriin" kiinni harsimalla noin 3 cm päästä reunasta, sillä huomasin, että ihan reunasta kappaleita siksakilla toisiinsa kiinnittäessäni joustava pitsi venyi mutta vuorikangas sen alla ei. Lopputulos oli tasaisempi, kun ompelin ne keskempää kiinni toisiinsa. Purin harsinlangat saumojen ompelun jälkeen pois ja huolittelin reunat siksakilla.

Huolittelin mekon helman pitsin nätistä hulpioreunasta leikatulla kaistaleella.  Mekon helmaa ei ole vielä huoliteltu kuvissa, joissa se on päälläni, mutta hengarikuvissa mekko on valmis.

// This dress is made by request with a pattern from a Finnish Moda-magazine. The lace is attached to one layer of lining and there is also another, "normal" lining in the dress. The hem is finished with the selvedge of the lace fabric. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti