maanantai 13. toukokuuta 2013

Meikkipussi marimekon kankaasta // Make-up bag of Marimekko's cotton

Tein äidilleni äitienpäivälahjaksi nipsupussukan samasta Marimekon Kioto-puuvillasta kuin tein oman laukkuni (huhtikuun 2013 teksteissä). Pussukan lukkokehys/kukkaronkehys on tilattu Kangastukku.comista, ja se on puristettava, toisin kuin laukussani, jossa se oli ommeltavaa mallia. Kehyksen leveys on 18 cm. Kangas on vahvistettu tukikankaalla, ja pussukassa on tietenkin vuori.

Kehyksen liimaamiseen käytin kangasliimaa, joka oli hyvä valinta, sillä se jäi sitkeäksi ja venyväksi kuivuttuaan, joten sen sai pois metallista ja kankaasta, jos se jäi näkyviin kehyksen reunojen alta. Puristamiseen kannattaa käyttää isoja, leveitä pihtejä, sillä ainakin omat pienet pihtini tekivät lopputuloksesta hieman epätasaisen.

Pussukassa on muotolaskokset keskellä ja pohja on ommeltu omasta kappaleestaan. Tein pussukkaan lapun, jossa on omistajansa "nimi" eli siinä lukee "Mummun". =)

// This make-up bag, a present for my mother, is made of the same Marimekko's cotton called Kioto than the bag I made earlier (April 2013). The frame is glued and pressed, and it´s 18 cm wide. There is a fold in the center of the bag. The bottom is made with separate piece of fabric. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti