perjantai 24. toukokuuta 2013

Vauvan kesälippis, body ja mekkoja // A cap, diaper shirt and dresses for a baby

Olen ommellut kevään mittaan omalle lapselle muutamia 74-senttisiä vaatteita. Mekot olen tehnyt bodymallisina, jotta niiden helma ei nouse liian ylös. Bodyalaosa on kiinnitetty mekoissa vyötärölle, lilassa ompelin kaksoisneulalla kappaleet suoraan toisiinsa ja hevoskuvioisessa rypytin mekon vyötäröltä ennen ompelua.

Lippis on tehty hahmottelemalla se ensin pipon pohjalta ja ompelemalla lopulliseen muotoon sovituksen jälkeen. Kun myssyosasta tuli aluksi liian matala, ompelin siihen valkean suikaleen pidennykseksi. Takana on kuminauha. Lipan piirsin itse sopivan kokoiseksi ja malliseksi, tein siihen paksusta laukkukankaasta vahvikkeen trikookappaleiden väliin ja ompelin sen kiinni samalla, kun kiinnitin vuorin ja päällysosan toisiinsa. Ajattelin postata myöhemmin kaavan ja ompeluohjeen lippikseen.

Body on tehty samalla Ottobren raglanhihaisella kaavalla kuin aiemmin tekemäni bodyt. Heppamekon kaava on myös Ottobrestä 6/2012, tosin kangaspala oli sen verran pieni, että sitä riitti vain lyhythihaiseen mekkoon. 

Lilan mekon kangas on Nanson palatrikoota Kangastukku.com-verkkokaupasta, heppakangas on tilattu aiemmin tänä vuonna Ompelun ihanuus -kaupasta ja raitatrikoo sekä bodyn trikoo on tilattu kankaita.com-sivustolta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti