perjantai 7. kesäkuuta 2013

Esikuvana Marimekon Sullemulle-takki // Marimekko's Sullemulle-parka as an example

Tein pyynnöstä synttärilahjaksi tulevalle eskarilaiselle anorakin, jossa on käytetty esikuvana Marimekon Sullemulle-takkia. Tosin jostain syystä se etäisesti muistuttaa jääkiekkotuomarin takkia - "lätkätuomari meets Marimekko". =) Toiveena tilaajalla oli Sullemulle-takin kaltainen ylisuuri suoran mallinen anorakki, josta voi kääriä hihoja reilustikin. Lapsen äiti toimitti minulle päällyskankaan, joka on Eero Aarnion Eurokankaalle suunnittelemaa puuvillaa, ja keltainen vuorikangas on tilattu Kangastukku.com-verkkokaupasta.

Etu- ja takakappaleen sekä hihan kaavat ovat Ottobren 1/2012 Nopsa-anorakista, hihoja pidensin noin 5 cm. Huppu on suurennettu pääntiehen sopivaksi perushupparista (Kettu Pettunen 128 cm, Ottobre 6/2012). Taskun kaavan piirsin itse sen kokoiseksi, että se on noin puolen etukappaleen korkuinen ja ulottuu helmaan ja sivusaumasta keskietusaumaan asti. Hahmottelin taskunsuun hieman kaarevaksi ja huolittelin sen alavaralla, joka on tukikankaalla vahvistettua keltaista vuorikangasta. Taskun yläsauma täytyy tikata etukappaleeseen kiinni, ja muuten tasku kiinnittyykin takin muilla ompeleilla.

Lisään myöhemmin kuvan tytöstä takki yllään.

// This jacket is about size 140 cm, and the inspiration came from Marimekko's parka called Sullemulle (link in the text above). I used two different children's hoodie and parka patterns from Ottobre (the issues and models you can find from the Finnish text) and drew the pocket myself. The pocket is very easy to sew, because it has to be stiched only from the upper seam and the other sides are attached while sewing other seams of the garment. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti