sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Värikäs lyhyt raglanpaita ja toppi // Colorful short shirt and a topLöysin Kankaita.com-verkkokaupasta värikkään, kuvioidun viskoositrikoon, josta tein pari kesäistä yläosaa itselleni. Minulla on vain hyviä kokemuksia viskoositrikoosta, esimerkiksi imetyspaidassa se on aivan huippu materiaali palautuvuutensa vuoksi, ja näistäkin toppi on ollut käytössä kohta jo kaksi kuukautta muutaman kerran viikossa eikä kangas ole haalistunut, menettänyt muotoaan tai nyppyyntynyt, joten en taida hyljeksiä viskoositrikoota jatkossakaan. Lisäksi se laskeutuu paremmin kuin puuvillatrikoot.

Piirsin kaavat molempiin paitoihin valmisvaatteista, jotka ovat minulla edelleen käytössä. To do -listallani on kirjoittaa ja kuvata tänne ohjeet vaatteen jäljentämiseen, koska teen sitä niin paljon, joten jossain vaiheessa jaan omat vinkkini tällaisten jäljennösten tekemiseen.

Pitkähihainen paita on raglanhihainen ja siinä on kuminauha helmassa sekä kolmion muotoinen yksityiskohta (tuttu ainakin minulle college-paidoista) edessä keskellä pääntietä. Lisäksi halusin siihen leveät resorit hihoihin, mutta en halunnut niistä kovin paksuja, joten ne eivät ole kaksinkertaiset vaan hihansuusta kääntämällä pari senttiä huolitellut.

Topin pääntie ja olkaimet on huoliteltu alavaroilla: piirsin noin 3 cm leveät alavarat topin yläosan kaavoista jäljentäen, ompelin ne kiinni aivan läheltä reunaa sekä noin 1 cm päästä. Sen jälkeen leikkasin ylimääräiset pois.

// These colorful pieces are made of viscose jersey, which is a fabric I like because it keeps its shape and color and doesn't get lints easily. The patterns are drawn with ready made garments and later I will post my hints for drawing pattern from other garments, because I do it very often. 

The long sleeved shirt has raglan sleeves. The top is titivated with narrow pieces of fabric in the back of the edge (again my sewing vocabulary in English is too bad). This is shown in the last picture.
Tässä kuvassa näkyvät kapeat alavarat, joilla huolittelin topin yläosan. 

2 kommenttia:

 1. Toppi on tosi nätti ja hyvin istuva!
  Kiitos kivasta blogista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tosi kiva kuulla, että pidät blogistani. Yritän edelleen ommella ja päivittää töitä tänne, vaikka olen palannut töihin nyt syksyllä ja aikaa on paljon vähemmän.

   Poista