tiistai 12. helmikuuta 2013

Lempivaatteiden kloonausta // "Cloning" favourite garments

Ompeluun keskittyvän blogin huono puoli on, että postauksia tuntuu turhalta tehdä, ellei ole saanut tehdyksi uutta. Nyt onkin vierähtänyt puolitoista viikkoa muissa kiireissä ja uusia projekteja suunnitellessa. 

Mielestäni paras asia ompelutaidossa on, että kun lempivaate vetelee viimeisiään, voi tehdä siitä uuden, jopa entistä paremman version. Tällä hetkellä yhtenä projektinani on kotikäytössä olleen trikoomekon kopiointi.

 

Olen leikannut mekon saumat auki ja käytän purettua vaatetta kaavoina uutta tehdessäni. Jos ei raski leikata vaatetta auki, voi kaavat piirtää myös kasassa olevan vaatteen perusteella, mutta se on työläämpää enkä itse ole saanut sillä tavalla yhtä hyvää vaatetta aikaiseksi, sillä esim. hihan pyöriötä on mielestäni vaikea jäljentää tarkasti.Paljon käytössä ollut trikoomekko on halpaa materiaalia, joten ostin uuteen versioon Marimekon laadukasta trikookangasta, jotta vaate olisi pitkäikäinen ja käytössä siistimpi kuin alkuperäinen. Musta väri on aika tylsä, joten uudesta tuleekin tummansini-vaaleanpunaraidallinen. Aion myöhemmin ommella samoilla kaavoilla mekon myös velourista.

Vinkki: Jos löytää parilla eurolla kirpparilta hyvänmallisen vaatteen, joka ei muuten täysin miellytä tai on kulunut käytössä, voi sen hankkia ja leikata siitä kaavat. Kangaskaavat ovat kestäviä, joten niitä voi käyttää aina uudelleen ja uudelleen.

// I like to use my worn-out favourite garments as pattern to make new, even better pieces of clothing. I cut the seems open and use the necessary pieces as pattern. The pattern made of fabric is long-lasting so it can be used again and again. It's not necessary to cut the seems if you still want to wear the original garment, but then the duplication is more difficult. 

This jersey-dress is made of poor quality jersey and looks very worn-out. I will use it as pattern to make a new dress of Marimekko tricot fabric. 

A tip: If you find an inexpensive fitting but worn-out garment at a flea market, you can buy it and use it as pattern. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti