tiistai 19. helmikuuta 2013

Lyhyt pallopaita kaavoja yhdistelemällä // Short shirt made by mixing pattern

Aloitin viime kesänä hihattoman kesämekon ompelun Modan 3/2008 kaavoilla. Mekko jäi silloin kesken, mutta tein sen nyt valmiiksi päätettyäni, että teenkin siitä lyhyen paidan, jolle on enemmän käyttöä. Minulla oli siis lähes valmis mekko, jonka lyhensin ja kavensin sopivaksi, mutta hihat puuttuivat.

Ajattelin kokeilla tehdä paitaan pallokankaasta hihat aiemmin esittelemäni vintage-mekon kaavoilla. Tämä onnistui yli odotusteni, sillä paidan hartiat ovat hihojenkin kanssa täysin sopivat - epäilin hihattoman kaavan sopivuutta hihojen istuttamiseen. Hihoihin tuli kaupan päälle kiva pieni "puhvi" rypytyksestä. Epäilin hihoja lisätessäni, että vaate ei mene enää päälle, mutta sekin huoli osoittautui turhaksi. Edes yläselän nappeja ei tarvitse avata pukiessaan.

Paidassa on vuori, paitsi hihoissa. Pallokangas on ohutta puuvillaa.

// This shirt is made of pattern from a Finnish Moda magazine. My original intention was to make a summery sleeveless dress but the result was a short shirt with sleeves. I added the buttons in the back myself and used sleeve pattern from a different piece. The material is cotton, and there is lining in the shirt. 


Paidan takana on sama vaakaleikkaus kuin edessä, tosin napit eivät kuulu Modan kaavoihin, vaan lisäsin ne ja halkion itse. Vaikka paidan ompelee joustamattomasta kankaasta, ei nappeja välttämättä tarvita.

1 kommentti: