perjantai 27. joulukuuta 2013

Joululahjamekkoja bambitrikoosta // Jersey dresses for Christmas presents

Huh, urakka on nyt ohi ja lahjavaatteet annettu ystävien ja sukulaisten lapsille. Ompelin viisi tyttöjen mekkoa Hanhelista tilatusta Lillestoffin Deer Friends -trikoosta.

Alla oleva mekko, joita tein kaksi, on kokoa 110 cm ja tehty Ottobren 6/2012 kannessakin olevan velour-mekon kaavalla. Jätin pois kauluksen alle tarkoitetut hörhelöt, kavensin helmaosaa noin 5 cm (keltainen helma on suorakaiteen muotoisesta kappaleesta rypytetty erikseen etu- ja takakappaleeseen) ja tein niskaan halkion ja nappikiinnityksen.

(Pahoittelut muuten kuvista, ne ovat aivan surkeita. Meidän uuden asunnon valaistus on tosi huono tällä hetkellä kuvien ottamiseen.)
Lisäksi ompelin kolme 86 cm mekkoa, joista yksi oli raglanhihainen "perusmekko" (ei kuvaa alla) ja kaksi Ottobren 6/2012 Talvikkia. Malliin oli pakko lisätä napitushalkio taakse ja siltikin kaula-aukko on hieman liian tiukka - onneksi venyttämisen ja suoraompeleiden purkamisen jälkeen se menee kuitenkin päälle. Toiseen, oman tyttöni mekkoon jatkoin helmaa ruskealla trikoolla, koska bambikankaasta ei tullut enää kokomittaista mekkoa.// These dresses are all made of Lillestoff jersey called Deer Friends. I made five dresses of the fabric, and the models are from Ottobre Kids issue 6/2012. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti