tiistai 12. maaliskuuta 2013

DIY paljettineule // DIY pullover with sequins

Vanhasta neuleesta tuli parempi, kun pienensin sen käyttäen sopivia kaavoja ja ompelin etukappaleeseen hopeanvärisiä paljetteja.

Kokeilin eri tapoja ommella paljetteja, ja helpoimmaksi osoittautui liimata paljetit kevyesti ja kiinnittää ne sitten koneella ommellen. Laitoin varovasti pienen tipan liimaa kankaalle ja paljetin siihen päälle. Kun olin liimannut paljetit alueelle, ompelin koneella niiden jokaisen yli. Kiemurtelin siis koko alueen läpi. Nämä paljetit ovat pehmeää muovia, joten niiden yli voi huoletta ommella.  Tikit hieman näkyvät paljettien välissä, mutta kyllä paljetit ovat kuitenkin näkyvin yksityiskohta tässä neuleessa. 

Tällainen paljettialue ei synny hetkessä, ja paljettien kiinnittämiseen meni minulta aikaa noin kaksi tuntia, mutta lopputulos on sen arvoinen. 

// I modified a pullover by making it more fitting and sewing sequins in it. I cut the seems open and used a good pattern, then I glued and sew the sequins in front of the pullover.

Neule ennen tuunausta.
// The pullover before the modification.


Valmis neule.
// The result looks like this.6 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos - ja tämän osaa tehdä kuka vain. ;-)

   Poista
 2. Hienoja ompeluksia oot tehny! :) Mukava kun kävit kommentoimassa blogiani ja liityit lukijaksi. Sitä kautta löysin tänne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ideoista - aionkin tehdä lähiaikoina meikkipussin ja viikonloppulaukun vanhoista farkuista. =)

   Poista
 3. Nerokasta! Väkersin pikkujouluaikaan paljetteja yhteen mekkoon, sormet verillä ja hermot riekaleina, ja se jäi sellaiseksi puolivalmiiksi koska en kertakaikkiaan jaksanut ähertää enempää. Täytyypä kokeilla tätä!
  /Hanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koneella ompelu toimii kyllä hyvin,jos paljettien välissä olevat tikit eivät haittaa. Muutaman paljetin jälkeen huomasin, että siihen keskellä olevaan reikään ei tarvitse välttämättä edes osua, kunhan ajelee vain suoraan paljetin yli. ;-) Yritin ensin säätää piston pituutta reiän mukaan, mutta silloin paljettien väliin jäävästä tikistä tulee aika heikon oloinen (tosin ehkä joustamattomassa kankaassa toimisi pitkäkin pisto), joten käytin pituutta 2,5, jolloin neula teki ylimääräisiä reikiä paljettiin, tosin ne eivät näy kuin 20 cm päästä katsottuna. Kiva, jos tästä oli apua! =)

   Poista