keskiviikko 10. huhtikuuta 2013

Lyhythihainen huppari ja mekko lapsille // Childrens´ hoodie and dress

Ompelin ystävän lapsille synttärilahjat: 6-vuotiaalle lyhythihaisen velour-hupparin ja 3-vuotiaalle mekon. Huppari on muokattu Ottobren 1/2011 mallin 25 kaavoista ja mekko muokattu saman lehden numeron 4/2010 mallin 26 kaavoista.

Lisäsin huppariin vetoketjun, trikoiset alavarat niskaan sekä eteen ja taskun. Mallissa ei myöskään ollut resoreita - laitoin resorikaistaleen myös nauhakujaksi hupun vuorin ja päällyskankaan väliin. Huppari tulee myöhemmin tytön käyttöön, joten tein sen neutraalin värisestä Eurokankaan velourista ja ompelin taskun niin, että se on helppo vaihtaa enemmän tytölle sopivan väriseksi, kun poika kasvaa huppariin liian suureksi. Kierrätystä tämäkin. ;-)

Mekon kaavoilla olen tehnyt samantyylisen vaatteen aiemminkin, mutta tähän lisäsin reilusti pituutta, laitoin etuyläkappaleet toisinpäin, eli näin se näyttää kietaisuyläosalta eikä siinä ole napitusta. Hihat ovat hieman kapeammat kuin edellisessä tekemässäni mekossa, ja tein hihat sekä helman tällä kertaa yksivärisestä trikoosta. Ompelin etualakappaleeseen taskut applikoimalla.

// I made some birthday present clothes for my friend's children, s 6-year-old boy received a hoodie of velour and a 3-year-old girl a dress. The patterns are from Ottobre Design Kids magazine, issues 1/2011 and 4/2010.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti